غلامعلی حدادعادل، مشاور عالی رهبر انقلاب و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت وگو با ویژه نامه پایان سال روزنامه همشهری در سال ۸۷ درباره علائق فرهنگی رهبری گفته بود: رهبری از فیلمهایی که تهیه و پخش می شوند آگاهی دارند و میبینند و دقت دارند که از ابزار فرهنگی به خوبی استفاده بشود، به همین خاطر ایشان برای سازندگان فیلم توصیههایی هم میکنند.
حداد عادل همچنین گفته بود: زمان دیدن فیلم «کودک و فرشته» با ایشان در یک مجلسی بودیم و آقا گفتند حس میکنم صحنههایی از این فیلم از کتاب «دا» الهام گرفته شده است. میدانم رهبری، فیلم «به کبودی یاس» را هم دیدهاند و تحلیل جالبی هم درباره آن فیلم و فیلم درباره الی داشتند. این نشان دهنده دقت نظر ایشان است.
* بدوک مجیدی
«بدوک» ساخته مجید مجیدی داستان یک برادر و خواهر به نام های جعفر و جمال است که بعد از مرگ پدرشان، در روستا توسط یک راننده ربوده شده و با فروخته شدن جعفر به عبدالله، از هم جدا می شوند. جعفر به همراه دیگر بچه های ربوده شده برای عبدالله کار کرده و جمال نیز به مدرسه اعراب در پاکستان منتقل می شود. جعفر برای یافتن خواهر خود راهی پاکستان می شود. او پس از یافتن دخترهای ربوده شده به گمان اینکه خواهرش جمال همراه بقیه با لنج در حال خروج از پاکستان هستند مخفیانه همراه آنها سوار لنج می شود و ...
بدوک که اولین بار در سال ۱۳۷۰ در دهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد سر و صدای بسیار به پا کرد و توانست در نخستین نمایش خود در سال ۷۰، سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول را برای مجیدی به ارمغان آورده و در بخش اصلی آن دوره از جشنواره، در حالی که بزرگانی چون بهرام بیضایی برای فیلم مسافران، رخشان بنی اعتماد برای فیلم نرگس، مرحوم علی حاتمی برای فیلم دلشدگان،مهدی صباغ زاده برای فیلم خانه خلوت، علیرضا داوودنژاد برای فیلم نیاز و عزیز الله حمیدنژاد برای هور در آتش حضور داشتند، دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را از آن خود کند.
ماجرای ساخت این فیلم به بیت رهبر معظم انقلاب هم میکشد. مجیدی در گفتگوی مشهوری این واقعه را این طور تعریف میکند: «اولین دیدار من با آقا بر می گردد به سال ۷۰ و فیلم بدوک. این فیلم برای من منشا اتفاقاتی هم شد و البته مصداق بسیار خوبی است که تفاوت نگاه آقا را با مسئولین فرهنگی نظام برای شما عرض کنم. این فیلم را به همراه جمعی از هنرمندان و مسئولین در جلسه ای که اقا هم حضور داشتند دیدیم. فیلم که تمام شد آقا به شدت برافروخته و ناراحت شدند. این عین عبارت آقاست: اگر فیلم مبتنی بر درام است که حرفی نیست ولی اگر مبتنی بر واقعیات است من حرف دارم.
آسید مهدی شجاعی که نویسنده فیلمنامه بود گفت متاسفانه مبتنی بر واقعیات است و من هم ادامه دادم که این فیلم فقط گوشه ای از واقعیت است و اگر می خواستیم همه آن را نشان دهیم فیلم ظرفیت این همه تلخی را نداشت. و باز این عین عبارت آقاست که خطاب به مسئولینی که آنجا بودند گفتند: «اگر چنین است چرا به ما نمی گوئید؟ چرا به ما گزارش داده نمی شود؟» با همین لحن که بعدها از ما گزارش خواستند و ما هم گزارش هایمان را مکتوب کردیم و فرستادیم و اولین نتیجه آن این بود که کل مسئولین آن منطق عوض شد.»
* طلا و مس اسعدیان
فیلم سینمایی «طلاومس» که در جشنواره فیلم فجر سال ۸۸ به سینمای کشور معرفی شد، از جمله فیلم هایی است مورد توجه رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
فیلم طلا و مس روایت طلبه ای است به نام سیدرضا که به تازگی به خانواده اش به تهران آمده و متوجه بیماری خاص همسرش زهرا می شود و به ناچار برای تهیه هزینه درمان او تغییراتی در شیوه زندگی اش می دهد. او ضمن درس خواند به قالیبافی می پردازند تا از پس مخارج بیماری همسرش بربیاید. بهروز شعیبی- پسر سیدکاظم در آژانس شیشه ای- در این فیلم نقش سیدرضا و نگار جواهریان نقش زهرا سادات همسر او را بازی می کند.
این فیلم به کارگردانی همایون اسعدیان در جشنواره بیست و هشتم فیم فجر علاوه بر کسب جایزه ویژه بخش «راه انبیاء» در بخش بینالملل «به خاطر آشکار ساختن باورهای عمیق دینی و تجلی آن در جامعه»، در ۷رشته چهرهپردازی، موسیقی، تدوین، نقش اول زن، فیلمنامه، کارگردانی و بهترین فیلم، نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد.
رهبر انقلاب درباره این فیلم سینمایی نظراتی را بیان کرده اند که جالب توجه است. ایشان مضمون طلا و مس را «عالی» خطاب کرده اند و با بیان اینکه کارگردانی این فیلم سینمایی خوب بوده است از بازی دو بازیگر اصلی این فیلم که نقش یک روحانی و همسرش را بازی می کردند تمجید فرموده اند. رهبر انقلاب بازی شعیبی و جواهریان در این نقش را برای مخاطب «خیلی خوب» و «باورپذیر» دانسته اند و طلا و مس را نمایش کاملی از زندگی یک طلبه عنوان کرده اند.
در نامه سرگشاده جمعی از اساتید دانشگاههای استان فارس به آیتالله هاشمی رفسنجانی آمده است: این روزها که مردم ۳۵ سالگی انقلاب اسلامی شکوهمند را جشن گرفتهاند، این روزها که غنیسازی تعلیق شده تا به غنا برسیم، این روزها که مردم در صف سبد کالا در پی چند کیلو برنج و مرغ و تخممرغاند، این روزها که حداقل برای هشتمین بار طی شش ماه اخیر، آمریکا ما را تهدید به استفاده از گزینه همیشه روی میزش کرده، این روزها که نه تنها هولوکاست نفی نمیشود که حتی وزیر خارجهمان ابا دارد علنی بگوید که اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد، این روزها که ... دل همگی ما برای خاطرات شما تنگ شده است.
در این نامه افزوده شده است: خاطرتان هست زمانی برای نسل سوم و چهارمی که امام را از نزدیک ندیدهاند، خاطره میگفتید که امام مخالف گفتن «مرگ بر آمریکا» بود، چقدر دوستانتان و البته برخی دشمنانمان مشعوف شدند.
در این نامه اضافه شده است: خاطرتان هست از قطعنامه ۵۹۸ برایمان میگفتید؛ البته روایتهایی را که نه با مشی امام سازگار بود و نه در اسناد و صحیفه آمده بود!، خاطرتان هست همین چند مدت پیش گفتید که امام جمله «ملاک حال فعلی افراد است» را برای عدم برخورد با نیروهای شاه که پس از انقلاب بهراه شده بودند، گفته و نه برای «سالوسان و اسلامنمایان» که بعدها منحرف شدند؟ خاطرتان هست... حالا دوباره این روزها دلتنگ خاطرات شمائیم.
اساتید دانشگاههای فارس در این نامه خطاب به آیتالله هاشمی رفسنجانی تصریح کردهاند: حالا که دولت در مقابل صفهای طولانی مردم برای دریافت توزیع سبد کالا سکوت کرده، شما برایمان بگوئید که امام در آن روزها، درباره «سبد کالا» چه به شما گفته بود؟ راستی زمانی امام از این سبد و مزایای آن میگفت، نگفت که کرامت انسانی چقدر مهم است؟ امام نفرمود مردی هملباس خودش و شما در یازدهمین دولت ایران، به مردم «سبد کالا» میدهد؟ زمانی امام پیام طوفانیاش را در تعریف هنر انقلاب که باید مخالف سرمایهداری باشد، مینوشت، بعد از آن به شما نگفت که «هنرمند ارزشی و غیرارزشی نداریم»؟
در این نامه از آیتالله رفسنجانی به عنوان یار دیروز امام یاد شده و آمده است: این روزها دلتنگ خاطرات شماییم و بین دو راهی ماندهایم که نظر امام در مورد اقدامات عجیب و غریب دولت چیست؟ چرا این بار مانند همیشه که در حمایت از نزدیکان فکریتان خاطرهای از امام را بازگو میکردید و همگان را مبهوت میساختید، چیزی نمیگویید؟ دولت حالا نیازمند خاطره است تا بلکه درزهای سبد کالا که کرامت مردم از آن به زمین میریزد را پر کند و چه چیزی بهتر از خاطره آن هم در همین روزهای سخت است.
در ادامه این نامه سرگشاده خاطرنشان شده است: بیصبرانه منتظر خاطرات دو نفره شما و امام هستیم تا بلکه گشایشی برای دولت حاصل شود و ما نیز البته بیشتر با امام آشنا شویم!
ثروت شاه
فریدون هویدا در خاطراتش درباره ی میزان ثروت شاه چنین نوشته است:
"رضاخان به کسب ثروت خیلی علاقهمند بود و در طول سلطنت خود املاک گستردهای را از مردم گرفت و به مالکیت خویش درآورد. ولی درباره اینکه محمدرضا چقدر ثروت داشت باید بگویم که درباره ثروت او ارقام نجومی در مطبوعات انتشار یافته است.
به طور مثال، روزنامه نیویورک تایمز در شماره مورخ 10 ژانویه 1979 خود با استناد به گفته منابع بانکی جهان ادعا کرد که فقط اوراق بهادار متعلق به شاه بیش از یکمیلیارد دلار قیمت دارد و نیز مبلغی بین 2 تا 4میلیارد دلار تنها در طول این دو سال آخر از سوی خانواده سلطنتی ایران به آمریکا منتقل شده است" [کتاب سقوط شاه . فریدون هویدا. صفحه 146]
از سوی دیگر اردشیر زاهدی درباره میزان ثروتی که شاه موفق به انتقال آن ها به خارج از کشور شد ، چنین می نویسد.
"دادستان تهران در زمان شریف امامی فهرست دقیقی از افرادی که پول هایی را به شکل ارز خارجی بودند ، استخراج کرد. در میان این فهرست ، شخص اعلیحضرت به خروج 31 میلیارد دلار ارز از کشور متهم شده بود." [کتاب 25 سال در کنار پادشاه صفحه 313]
اگر بخواهیم متوجه شویم 31.000.000.000 دلار چقدر است به این جمله توجه کنیم که : مرکز پژوهشهای مجلس پیشبینی کرده است؛ درآمد صادرات نفت خام ایران در سال جاری(92)به 33 میلیارد دلار برسد [منبع]
یعنی ایرانی که اقتصادش برپایه ی نفت است، تمام درآمد نفتی اش 33 میلیارد دلار است
شروین معاون وزیرخارجه امریکا:«شما در اخبار دیدید که ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا به مردم فقیر در جامعه دادو این به نوعی نشاندهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریمها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود این پول صرف اهداف دیگر نشود.»
ایران نیازی هم به رآکتور آبسنگین اراک ندارد.ما توانستهایم برای اولین بار در حدود یک دهه برنامه هستهای ایران را متوقف کنیم و در بخشهایی آن را به عقب برانیم.
اینبار که رسیدیم خدمت آقای بهجت، من دم در سرم رو پایین انداخته بودم، اون دفعه ایشون صورتش رو به سمتم نگرفته بود، تو حال خودم بودم که دیدم بچه ها صدام میکنن: "حمید..حمید...حاج آقا باشماست."
نگاه کردم دیدم آقای بهجت به من اشاره میکنن که بیا جلوتر...آهسته در گوشم گفتن:
- یکماهه که امام زمانت رو خوشحال کردی...
***************************************
ترک هرگناه=نشاندن لبخند بر لبان نازنین حضرت مهدی علیه السلام...
ترک هرگناه=برداشتن یک قدم در مسیر ظهور...
دانشمندان میگویند، وجود این رد نشان میدهد که پیشتر در کره ما انسانهای بلند قامت و تنومندی زندگی میکردند که اطلاعات چندانی از آنها در دست نیست.
این درحالی است که اطلاعات اولیه در دست انسانشناسان و باستانشناسان تاکید میکند، طول قامت انسانهای اولیه در کره زمین به 50 متر میرسیده است.
اما در مقابل برخی دیگر از دانشمندان با رد این نظریه تصریح میکنند که اگر چنین انسانهایی واقعا در زمین زندگی میکردند، چرا اثری از خود برجای نگذاشتهاند.
باستان شناسان در پاسخ به این دانشمندان میگویند که این انسانها 200 میلیون سال پیش یعنی در زمان دایناسورها زندگی میکردند و این دورهای از مراحل تکوین جهان بوده که تغییر و تحولات سریع و بسیاری در آن رخ میداده و اگر آثاری از آنها برجای نمانده به همین دلیل بوده است.
پیشتر و در سال 1988 «گریگور سیبری»، باستانشناس روسی تصویری از یک انگشت کشف کرد که طول آن به 38 سانتیمتر میرسید.
این کشف جدید موجب شده تا دانشمندان بیش از پیش بر صحت نظریه وجود انسانهای غول پیکر در گذشتههای دور تاکید کنند.
خاک باید بر سر کرد...........
پایگاه اینترنتی «الاهرام الجدید الکندی» تصویری را به نقل از فعالان سیاسی منتشر کرده که در شرح آن چنین نوشته است: تصویری که میبینید، صحنهای از یک فیلم سینمایی نیست بلکه بخشی از یک واقعیت تلخ است که این روزها در مناطقی از سوریه (تحت تصرف جبهه النصره و داعش) در حال وقوع است.
این تصویر، تعدادی از زنان چادری با صورتهای پوشیده با تور سیاه اما قابل تشخیص را نشان میدهد در حالی که به زنجیر کشیده شدهاند و مردی شمشیر به دست آنان را در خیابانها به قصد فروش - به عنوان کنیز - میگرداند.
بعضی میگویند آنها زنان شیعه هستند که پس از کشته شدن همسرانشان توسط القاعده، به کنیزی گرفته شدهاند.